ŞANLIURFA / HALİLİYE - Emine Belkıs Akyüz İlkokulu

Nis

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda öğrencilerimizin coşkulu gösterileri , şiirler ve yarışmalar ile kutlandı.

Mrt

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Spor Taramasına 3.sınıf öğrencilerimiz ile katılım sağlanmıştır.

Şbt

Şanlıurfa Valiliği tarafından il genelinde yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında Proje Sorumlusu 3/A Sınıf Öğretmeni Dicle Canbulat tarafından düzenlenen Hedef Sıfır Atık Projesi dahilinde öğrencilerin Belediye Başkanına yazdığı mektuplar teslim edilip Haliliye Belediyesi Sıfır Atık Birimi okulumuza davet edilmiştir. Haliliye Belediyesi Sıfır Atık Biriminin işbirliği ile Sıfır Atığın önemini anlatan eğitimler verilip farkındalık kazandırmak için öğrencilere şapka, düdük ,rozet ,çevre müfettişliği sertifikası, boyama kitabı ve benzeri materyaller verilerek Projenin önemi pekiştirilmiştir. Kutu oyunları oynatılarak eğlendirilerek öğretilmiştir. Okul tarafından toplanan atıklar geri dönüşüm kutularına konularak Belediye Sıfır Atık Birimine teslim edilmiştir. Günün sonunda Belediye tarafından getirilen maskot ile eğlenilip sonrasında okul bahçesine çiçekler dikilerek etkinliğimiz tamamlanmıştır.

Şbt

Trafik ekiplerince öğrencilerimize trafik kuralları, trafik işaretleri ve levhalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. İnteraktif defter çalışması ile trafik işaretleri ve levhalarının öğrenciler tarafından pekiştirilmesi amaçlandı.

Ock

Öğrencilerimize karneleri ve karne hediyeleri dağıtıldı.

Ock

BİGEP Projesi kapsamında Sinemaya gidemeyen öğrencilerimiz için 3/A Sınıfı Öğretmenimiz Dicle CANBULAT tarafından öğrencilerimizle Sinema Günü Etkinliği düzenlendi.

Ock

İlkokul ve Okul Öncesi sınıflarımıza Rehberlik Servisi tarafından Bilinçli teknoloji kullanımı ve Teknoloji bağımlılığı farkındalık konularında rehberlik çalışması gerçekleştirildi.

Ara

BİGEP Projesi kapsamında düzenlen kitap okuma yarışmasında yarışmayı kazanan öğrencilerimiz ödüllendirildi .

Ara

Bigep Projesi kapsamında 3-A sınıfı Öğretmeni Dicle CANBULAT ve Rehber Öğretmeni Seval ERKAL eşliğinde velilerin katılımıyla kitap okuma saati yapıldı.

Ara

İlkokul öğrencilerimiz ile okulumuzun bahçesinde hulohop ve top materyallerini kullanarak eğlenceli oyunlar oynandı. Bu oyun ile öğrencilerimizde el göz koordinasyonunu ve büyük kas motor becerilerini geliştirmek, beden farkındalığını sağlamak amaçlanmıştır.

Ara

Geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla oluşturulan geri dönüşüm kutuları sayesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin geri dönüşüme katkıda bulunmaları sağlandı.

"Sıfır Atık" projesiyle amacımız ; israfın önlenmesi, sürdürülebilirlik, çevremize katkı ve geri dönüşüm farkındalığını sağlamaktır.

Ara

Öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve kitap sevgisini artırmak amacıyla 18.12.2023 tarihinde GEZİCİ KÜTÜPHANE okulumuzu ziyaret etti. İlkokul öğrencilerimiz kütüphaneyi ziyaret ederek kitapları inceleme fırsatı buldu. Halat çekme ve çuval yarışları gerçekleştirilerek keyifli zaman geçirildi.

Kas

Okulumuz ilkokul öğrencilerine yönelik 23.11.2023 tarihinde kitap sevgisini geliştirmek , kitap okuma bilinci kazandırmak amacıyla Şanlıurfa ilimizde düzenlenen 6. Ulusal Kitap Fuarına gezi düzenlendi.

Etkinliğimizde öğrencilerimiz stantları gezip çeşitli kitap türlerini inceleyerek keyifli vakit geçirme imkanı kazandı.

May

Anasınıfı öğrencilerimizle birlikte Şanlıurfa Belediyesinin düzenlemiş olduğu ücretsiz Sinema Etkinliğine katılım sağladık. Etkinliğimiz ile öğrencilerimizin kültürel ve sosyal gelişimini destekleyip, eğlenceli vakit geçirme fırsatı sağlandı.